Veelgestelde vragen over Philips Hue

FAQ Philips Hue

Installatie

Hoe installeer ik het Philips Hue systeem?
Het installeren van je nieuwe Philips Hue systeem is heel gemakkelijk. Bij de aankoop van een Philips Hue startpakket heb je direct alles in huis wat je nodig hebt, namelijk een bridge en een aantal losse lampen.

Installeer Philips Hue in 4 stappen


1. Sluit de bridge aan op het stopcontact. Koppel de bridge met de meegeleverde ethernet kabel aan je router of modem.
2. Wanneer je losse ''peertjes'' in het startpakket hebt, draai je deze in bestaande armaturen.
Wanneer je een startpakket hebt aangeschaft met andere lamp, sluit je deze aan op netstroom.
3. Download de Hue app op je smartphone of tablet en start de app op.
4. Druk op de knop van de bridge.
5. De bridge zoekt contact met de app. Geef je lampen een naam en de installatie is klaar.

Ik heb 2 startpakketten gekocht. Hoe kan ik ze samen laten werken?
2 startpakketten zijn niet met elkaar te verbinden. Je kunt wel 2 verschillende pakketten aan je router koppelen en deze besturen met aparte apps.

Hoeveel lampen kan ik op 1 bridge aansluiten?
Je sluit maximaal 50 lampen op 1 bridge aan.

Mijn Hue lamp koppelt niet automatisch aan mijn Philips Hue bridge, hoe los ik dit op?
Dit is gemakkelijk op te lossen. Ga in de Hue app naar ''instellingen'' -> 'mijn lichten' en vervolgens naar 'manueel lamp toevoegen via de product-code'. Op elke Hue lamp staat een code van 6 karakters. Wanneer je deze code invoert in de Hue app en de bridge de lamp laat zoeken, zal de brigde koppelen met de lamp. Je kunt nu je lamp bedienen met je smartphone of tablet.

Compatibiliteit

Is Hue compatibel met dimmers?
Philips Hue lampen zijn niet geschikt voor gebruik met alle dimmers. Heb je een dimmer op je lamp aangesloten, check dan eerst even of de lamp het doet op vol vermogen van de dimmer. Als dit niet werkt dan raden we aan om de lampen in een armatuur te draaien die niet aangesloten zit op een dimmer.

Werken alle Hue producten samen?
Alle Philips Hue lampen kun je op je systeem aansluiten. Ook de diverse productlijnen als Friends of Hue, Phoenix en Beyond zijn te koppelen. De oudere Living Colors lampen kun je wel toevoegen. Deze lampen vergen een ander installatieproces en je kunt maar maximaal 16 lampen op 1 bridge toevoegen.

Met welke telefoons allemaal bedienen?
Philips Hue is te bedienen met alle smartphones met iOS 8.0 of hoger en Android 2.3 of hoger.

Werkt Hue met IFTTT?
Philips Hue is compatibel met IFTTT. Dit betekent If This Then That. Een manier om je lampen met verschillende producten en services te koppelen via IFTTT recepten. Deze recepten bieden leuke voordelen. Zo kun je instellen dat wanneer het buiten gaat regenen, je lampen van kleur verspringen. Of wanneer je een bericht op social media krijgt, je verlichting een seintje geeft.

Gebruik

Kan ik de lichten aanzetten zonder gebruik te maken van de app?
Je kunt je lampen altijd aanzetten met de schakelaar waar het armatuur aan is geschakeld. Verder biedt Hue ook een draagbare schakelaar genaamd Hue Tap. Met deze schakelaar bedien je je verlichting door het hele huis.

Kan Hue connecteren met mijn favoriete muziek?
Er bestaan verschillende apps die je verlichting laat reageren op muziek. Voorbeelden zijn: Hue Disco en Ambify.

Kan het Hue licht beïnvloeden hoe ik me voel?
Licht kan diverse gezondheid en welzijnsvoordelen bieden. Philips Hue heeft speciale LightRecipes ontwikkeld die je de mogelijkheid geven de verlichting aan te passen aan specifieke doeleinden. Denk hierbij aan een lichtsamenstelling om te concentreren, te ontspannen, op te laden of te lezen. Deze LightRecipes staan in de Philips Hue app.

Kan Hue mij 's morgens wakker maken?
Ja. De Philips Hue app heeft een alarmfunctie. Deze gebruik je om je smart lampen zachtjes aan te zetten en langzaam feller te laten worden. Zo ontwaak je op een rustige, natuurlijke manier.

Heeft Hue een geheugenfunctie?
Ja. Het is mogelijk om tot 90 lichtvoorkeuren in te stellen. Je deelt deze lichtvoorkeuren ook met andere gebruikers via de Hue Community.

Hoeveel kleuren kan Hue creëren?
16 miljoen.

Hoe dichtbij moet ik zijn om Philips Hue lampen te bedienen?
Zolang je bereik hebt via je eigen wifi-netwerk kun je je lichten bedienen met je smartphone of tablet. Verder is het ook mogelijk je lampen te bedienen aan de andere kant van de wereld. Je moet alleen wel je bridge en je lampen koppelen aan de MeetHue portaal.

Ik heb een Philips Hue Go, werkt deze ook zonder bridge?
Ja. De Philips Hue Go werkt ook zonder bridge. De knop op de achterkant geeft je keuze uit 7 lichtinstellingen. Je kunt de Hue Go dus gerust meenemen naar bijvoorbeeld de camping.

Zijn er ook andere apps die werken voor de Hue lampen?
Er zijn vele ontwikkelaars die apps aanbieden voor Philips Hue lampen. Zoek in de App store of op Google Play op "Hue" en je vindt diverse apps.

Zijn er andere producten die compatibel zijn met het Hue systeem?
Ja. De producten uit de serie Friends Of Hue zijn compatibel met de Philips Hue lampen. Je sluit ze gewoon aan op je bestaande bridge.

Lijkt jou zo'n Philips Hue lamp ook wel wat?

Bekijk hier alle Philips HUE producten

Philips Hue en Apple Homekit

Wat is Apple Homekit?
De Apple Homekit verbindt diverse slimme apparaten met elkaar. Met Siri op je iPhone, iPad of iPod bestuur je alle smart lampen in huis. Je stelt verschillende scènes in waarmee je met 1 opdracht bijvoorbeeld al je verlichting uit zet, tegelijk de deur op slot doet en de thermostaat lager zet.

Wat heb ik nodig om Apple Homekit te gebruiken?
Je hebt de nieuwste versie van de Philips Hue bridge nodig.

Kan ik mijn oude ronde Philips Hue bridge updaten zodat ik gebruik kan maken van Apple Homekit?
Helaas is het niet mogelijk om met de oudere versie van de Philips Hue bridge gebruik te maken van Apple Homekit. Wel komt er een update programma van Philips waar ze de nieuwe bridge met korting aanbieden.

Eerder bekeken door jou